Esküvő otthon a kertedben

Zita és Peti különleges kéréssel állt elő még január végén. Igazából nem is ők kerestek meg, hanem Szente Kata ceremóniamester, Zita barátnője. A különleges kérés nem volt más, mint: szólnál egy esküvőhöz otthon a kertben? Az első pillanattól imádtam. Most pedig szeretnék mindenkit bátorítani arra, hogy ha otthoni esküvőre vágyik, ne hagyja magát lebeszélni erről.

Miért otthon?

Az első és legfontosabb érv az otthon tartott esküvő mellett, hogy ismered a kerted minden kis zugát. Tudod mit hova érdemes elhelyezni. Tudod, hol van a legjobb árnyék és mit ér legtovább a nap. Tehát tökéletesen el tudod helyezni a szertartást úgy, hogy senki se ájuljon el a 40 fokban. Nem is beszélve arról, hogy alapesetben senkihez sem kell igazodni, hiszen tényleg csak olyanokat fogsz tudni meghívni – leginkább a hely szűkössége miatt, hiszen valószínűleg az átlag nem rendelkezik több hektárnyi birtokkal – akik számodra nagyon fontosak és ők biztosan nem is fogják az utolsó pillanatban visszamondani a részvételt.

Egy ilyen apró 25-30 fős esküvő esetében is érdemes odafigyelni a részletekre. Zita és Peti tisztában volt vele, hogy nem lesz idejük arra, hogy aznap délelőtt feldíszítsék a kertet, azért is kerestek meg. A szűk létszám ellenére több kisgyermek is volt a vendégek között, természetesen rájuk is gondoltunk a dekoráció megtervezése során. Nekik készült egy kis játszósarok. Mondanom sem kell, hogy amint elkészült már birtokba is vették.

A második érv az otthoni esküvő mellett, hogyha ilyen apró és szűk létszámmal szeretnél ünnepelni, de nem szeretnéd, hogy idegenek is ott legyenek a nagy napodon, akkor bizony korlátozottabbak a lehetőségeid, vagy eléggé zsebbenyúlós a mulatság. Hiszen a zártkörű rendezvénynek ára van, még a sarki kocsmában is. Itt sem kell neked főznöd, és felvásárolni a fél svéd bútoráruházat sem, hiszen akár az egyik helyi étterem tudja biztosítani mind az ételt, mind pedig a terítéket. 

Milyen szolgálatókat keressek fel?

Az anyakönyvvezetőnek teljesen mindegy, hogy helyileg hova megy ki, a parkba, a kastélyba, az étterem kertjébe stb. A kihelyezett esküvő díját az nem befolyásolja, hogy te most éppen az otthonodhoz tartozó kertben kívánod megtartani azt a szertartást vagy az erdő széli tisztáson a panzió mellett.

Az anyakönyvvezetőt leszámítva tényleg egyéni igény kérdése, hogy milyen szolgáltatókat keressetek fel, de fotóst mindenképpen. Csodás képekre még egy ilyen szűk, meghitt esküvőről is szükség van. Videós szolgáltató viszont már erősen az igényeitek és pénztárcátok függvényében javasolt. Őt felkérhetitek csak a szertartás és a kreatív fotók idejére. Egy videósnak már nem fontos ottmaradni a vacsorára és a mini házibulira veletek, de a legfontosabbat így is tudja rögzíteni. 

Cateringről már az imént beszéltünk, de ez is leginkább igény és idő kérdése. Ha ti egy jó kis bográcsos házibulikát szeretnétek, akkor az örömszülők készíthetnek egy jókora adag gulyást vagy grillezhettek is, de inkább javaslom a cater szolgáltatást. Elég bő a kínálat, felkérhettek akár egy foodtruckot is, és ott helyben frissensülteket készítenek nektek, vagy megkereshetitek a helyei éttermet, hogy készítsék el számotokra az ünnepi vacsorát. Ne felejtsétek el jelezni, hogy az étkezéshez szükségetek lesz eszközökre is. A tálalás csak akkor lesz nívós és szép, ha az asztalnemű szép egyforma. 

Bútorok! Ez is nagyon fontos. Gondolom nincs otthon neked sem 5-6 db egyforma asztalod és 25-30 db egyforma széked, hogy le tudj mindenkit ültetni. Keresd fel a számotokra szimpatikus szolgáltatót, kérj árajánlatot, több helyről. Arra ügyelj, hogy közeli céget keress meg, hiszen a szállítás igen költséges!

esküvő otthon

Esküvő otthon, de mit kezdjek a dekorációval?

Hidd el otthon is éppen annyira fontos a dekoráció, mintha egy étteremben vagy egy kastélyban tartanátok az esküvőtöket. Bizonyára, mint menyasszony vágysz egy csodálatos csokorra, egy szép szertartás helyszínre. Előfordul, hogy azt mondd ezt te is el tudod magadnak készíteni, de hidd el nekem 100 és még annyi dolgod lesz, aznap ami miatt nem tudsz vele annyit foglalkozni, mint amennyit kellene. Spórolsz eleget azzal, hogy nem eteted meg a 88. unokatesódat, akit legalább 15 éve nem is láttál, hogy erre a feladatra megkeress engem vagy más dekoros kollégám. Legyenek elképzeléseid, mi tetszik, mit szeretnél látni és garantáltan idézni fogod Zita szavait: „Elképzeltem a kerti esküvőnket, de ez sokkal szebb annál”!

esküvő otthon

Lehetne még fejtegetni az otthon tartott esküvők előnyét és biztosan hátránya is van, de nem fogom. Remélem felkeltettem az érdeklődésed egy hangulatos, romantikus és meghitt családi eseményhez és több esküvő lesz otthon a kertben. 

Megosztom a bejegyzést:

Facebook
Pinterest
Email
Nyomtatás

Kommentelj! ☺️

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

további hasznos tartalmak

esküvői dekoráció

Rusztikus esküvői stílus

Napjaink egyik legnépszerűbb esküvői stílusként emlegetem a rusztikus esküvői stílust. A rusztikus kifejezés falusit, népest jelent. Dekorációs kellékek esetében szóba jöhet minden természetes anyag, máz nélküli

Tovább olvasom »

rólam mondtátok

kedves szavak
boldog pároktól