2+1 TIPP, miként válassz díszt az esküvői vendégasztalokra

Mindig nagy fejtörést okoz mi legyen a vendégasztalok dísze.
Mielőtt kiválasztjuk a megfelelő díszeket, virágokat vannak fontos szempontok amit szem előtt kell tartanunk.
Ezek a következők:

Az ültetés stílusa

Bankett jellegű ültetés esetén 4-6 vendégenként szükségünk van egy-egy díszre. Ezeket a díszeket mindig két vendég közé helyezzük el, így nem zavaró a vendégeknek és tálszervizes felszolgált vacsora esetében bőséggel van hely az ételeknek.

Kerekasztalos megoldás esetében viszonylag egyszerűen tudunk számolni a díszekkel. Ahány asztal annyi dísz vagy kompozíció szükséges.

A vacsora típusa

Tálszervíz

Napjaink legkedveltebb esküvői vacsora típusáról van szó, mikor 4-6 személy részére szolgálnak fel tálakon vegyes sületeket, köreteket, salátákat.

Tányérszervíz

Ebben az esetben minden vendég egyesével kapja a vacsorára felszolgált ételt, italt. Itt a vendégek előre kiválaszthatjuk melyik menüt szeretnék választani. Nem túl gyakori.

Svédasztalos

Az asztalhoz nem történik felszolgálás. Egy hosszú önkiszolgáló pultról a vendégek maguk szolgálják fel az ételeiket. Ilyes esetben az asztalok díszítésénél nem kell az ételekkel számolnunk, így egy bankett jellegű ültetésnél akár a teljes asztal hosszában helyezhetünk el friss zöldekből készített girlandot, apró vázácskákkal.

Vegyes

Félig tálszervíz, félig svédasztalos. Ebben az esetben a levest tálban szervírozzák az asztalokhoz, de a főfogás svédasztalon kerül tálalásra.

Magas vagy alacsony legyen a vendégasztalok dísze?

A két fő szempont után tudunk dönteni magas vagy alacsonyabb díszeknél, de itt is van egy fontos szabály ez pedig a következő:
A dísz ne legyen magasabb 35-40 cm-nél vagy 70-75 cm magasan kezdődjön, mert 40 cm és 70 cm között található a szemmagasság, így ha ezt a területet szabadonhagyjuk akkor a vendégeket biztosan nem fogja zavarni az asztalra helyezett virágdíszünk.
Válasszunk magas virágdíszeket ha nagy az épület belmagassága, és a mennyezetet alig vagy csak részben dekoráljuk.
Nagy belmagasságú termek esetén is lehet szép és mutatós egy gondosan összeállított alacsonyabb dísz, de a tér elnyelheti azokat így messziről észrevehetetlennek fog hatni.

Ha kiválasztottuk a díszek típusát, akkor jöhetnek a különböző stílusok, de erről majd egy következő bejegyzésben fogok írni.

Megosztom a bejegyzést:

Facebook
Pinterest
Email
Nyomtatás

Kommentelj! ☺️

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

további hasznos tartalmak

Bohém esküvő rusztikus esküvői dekoráció

Bohém esküvői stílus

A bohém stílusnak nincsenek szabályai, mindent szabad, amit csak szeretnél és semmi sem muszáj. Keverhetünk mindent, mindennel. Egyszerre rusztikus, vnitage, öko és hipszter. Nincsenek egzakt

Tovább olvasom »

rólam mondtátok

kedves szavak
boldog pároktól