2+1 TIPP, miként válassz díszt az esküvői vendégasztalokra

Mindig nagy fejtörést okoz mi legyen a vendégasztalok dísze.
Mielőtt kiválasztjuk a megfelelő díszeket, virágokat vannak fontos szempontok amit szem előtt kell tartanunk.
Ezek a következők:

Az ültetés stílusa

Bankett jellegű ültetés esetén 4-6 vendégenként szükségünk van egy-egy díszre. Ezeket a díszeket mindig két vendég közé helyezzük el, így nem zavaró a vendégeknek és tálszervizes felszolgált vacsora esetében bőséggel van hely az ételeknek.

Kerekasztalos megoldás esetében viszonylag egyszerűen tudunk számolni a díszekkel. Ahány asztal annyi dísz vagy kompozíció szükséges.

A vacsora típusa

Tálszervíz

Napjaink legkedveltebb esküvői vacsora típusáról van szó, mikor 4-6 személy részére szolgálnak fel tálakon vegyes sületeket, köreteket, salátákat.

Tányérszervíz

Ebben az esetben minden vendég egyesével kapja a vacsorára felszolgált ételt, italt. Itt a vendégek előre kiválaszthatjuk melyik menüt szeretnék választani. Nem túl gyakori.

Svédasztalos

Az asztalhoz nem történik felszolgálás. Egy hosszú önkiszolgáló pultról a vendégek maguk szolgálják fel az ételeiket. Ilyes esetben az asztalok díszítésénél nem kell az ételekkel számolnunk, így egy bankett jellegű ültetésnél akár a teljes asztal hosszában helyezhetünk el friss zöldekből készített girlandot, apró vázácskákkal.

Vegyes

Félig tálszervíz, félig svédasztalos. Ebben az esetben a levest tálban szervírozzák az asztalokhoz, de a főfogás svédasztalon kerül tálalásra.

Magas vagy alacsony legyen a vendégasztalok dísze?

A két fő szempont után tudunk dönteni magas vagy alacsonyabb díszeknél, de itt is van egy fontos szabály ez pedig a következő:
A dísz ne legyen magasabb 35-40 cm-nél vagy 70-75 cm magasan kezdődjön, mert 40 cm és 70 cm között található a szemmagasság, így ha ezt a területet szabadonhagyjuk akkor a vendégeket biztosan nem fogja zavarni az asztalra helyezett virágdíszünk.
Válasszunk magas virágdíszeket ha nagy az épület belmagassága, és a mennyezetet alig vagy csak részben dekoráljuk.
Nagy belmagasságú termek esetén is lehet szép és mutatós egy gondosan összeállított alacsonyabb dísz, de a tér elnyelheti azokat így messziről észrevehetetlennek fog hatni.

Ha kiválasztottuk a díszek típusát, akkor jöhetnek a különböző stílusok, de erről majd egy következő bejegyzésben fogok írni.

Megosztom a bejegyzést:

Facebook
Pinterest
Email
Nyomtatás

Kommentelj! ☺️

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

további hasznos tartalmak

Bohém esküvő rusztikus esküvői dekoráció

Bohém esküvői stílus

A bohém stílusnak nincsenek szabályai, mindent szabad, amit csak szeretnél és semmi sem muszáj. Keverhetünk mindent, mindennel. Egyszerre rusztikus, vnitage, öko és hipszter. Nincsenek egzakt

Tovább olvasom »
esküvői dekoráció

Rusztikus esküvői stílus

Napjaink egyik legnépszerűbb esküvői stílusként emlegetem a rusztikus esküvői stílust. A rusztikus kifejezés falusit, népest jelent. Dekorációs kellékek esetében szóba jöhet minden természetes anyag, máz nélküli

Tovább olvasom »

rólam mondtátok

kedves szavak
boldog pároktól