Türkiz mámor tavasszal Kriszti és Zlatko nagy napján

Nagy örömmel fogtam bele Kriszti és Zlatko dekoárciójának elkészítésébe. Az esküvőjükön használt üvegeket és vázákat még Katának és Vitéznek készítettem egy augusztusi bohém türkiz kertipartyt idéző esküvőjére.

Kata és Vitéz nagy napja után szépen eltakarítottam és eltettem minden egyes türkiz kelléket, csak úgy ahogy mindig is szoktam, de nem gondoltam volna, hogy két évvel később szükségem lesz rájuk. Az igazat megvalljam idén többszor is fogom őket használni.

Türkiz és terrakotta két igazán kedvelt szín a 2022-es esküvői szezonban

Türkiz esküvő

Annak ellenére, hogy kis létszámű esküvőjük volt és a házasságkötésüket követően nem volt mulatság sem, mindőssze csak egy ebédre hívták meg a számukra legfontosabb embereket az óbudai Trófea Grill étterembe, mégis fontos volt számukra, hogy csodálatos környezetben töltsék ezt a néhány órát.

Emlékszem a januári első beszélgetésünkre. Igaz ahogy telt az idő némiképpen változtattott Kriszti az eredeti elképzelésen, de a tükriz maradt.
Első beszélgetésünk során a virágok színe még a pasztell árnyalatokra fókuszált, de mint szoktam mondani a virágok színeit ha két héttel az esküvő előtt pontosítjuk is tökéletes.

Türkiz esküvő

Nagyjából egy hónappal az esküvő előtt kaptam egy e-mailt, benne egy képet Krisztitől, amin egy csupa színes tavaszi menyasszonyi csokort szereplet. Kicsit össze is zavarodtam, mert addig a percig pasztel színekben gondolkoztam, de annyira megtetszett neki a színkavalkád, hogy az eredeti pasztell színeket a színeözönre cseréltük.

Igazán szerencsés volt a csere. A terrakotta abosz amit az étterem biztosítosított hihetetlenül jól harmonizált az élénkebb színű tulipánokkal, boglárkákkal, fréziákkal.

Türkiz esküvő

A Trófea adottságainak megfelelően, a büfés étkeztetésnek köszönhetően sok kis váza és üveg kerülhtett az asztalra. A dekorációnak összesen két pasztellszín eleme volt. Az egyik a szalvéta, a másik pedig a székátvetőkre készített selyemvirág díszek, amiket egyébként a vendégek az ebéd végeztével megkaptak ajándékba.

A székekek virágdíszítését először élővirággal szerettem volna megoldani, aztán eszembe jutott, hogy kifejezetten aranyos ajándék válhat belőlük, amennyiben selyemvirágból készülnek. Felvetettem Krisztiéknek az ötletet, és egyből megtetszett nekik.

Ezeket a kis díszeket egy-egy gumikarikára rögzítettem, így egyszerű volt felhelyezni és leszedni is. A vendégeknek pedig otthon akár függönyelfogóként használhatják. Nem tudom végül a vendégek vitték haza, vagy Kriszti és Zlatko, de az biztos, hogy egy darab sem maradt a helyszínen. Az igazat megvallva ha köszönetajándékokat nem jól választjuk meg előfordul bizony, hogy a vendégek ott felejtik.

Türkiz esküvő

A terrakotta megjelenése a tüzkiz mellett

Néhány szóban még a terítőről és annak színéről. Igazán nem is szerettek volna abroszt az asztalra. Sajnos az asztallapok nem szépek, így valamivel takarni kellett. Két lehetőségem volt, vagy használom a terrakottát, vagy lecserélik fehérre.
Nos a terítésből látszik, hogy a fehér nem lett volna valami nyerő választás, hiszen a tányéralátétként funkcionáló tortacsipkéket észre sem lehetett volna venni. Először nagyon megijedtem ettől a terrakotta színtől, de szerencsére kiemelte a türkiz vázákat és üvegeket, a virágokkal pedig csodálatos harmóniát képeztek.

Türkiz esküvő

Már alig váron Mora és Ben nagy napját augusztus végén, ahol újra a csodás türkiz kellékek kerülnek előtérbe. Az ő dekorációjuk sokkal inkább fog hasonlítani Kata és Vitéz nagy napjára, a zászlógirlanddal, lampionokkal és fényekkel.

Megosztom a bejegyzést:

Facebook
Pinterest
Email
Nyomtatás

Kommentelj! ☺️

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

további hasznos tartalmak

Bohém esküvő rusztikus esküvői dekoráció

Bohém esküvői stílus

A bohém stílusnak nincsenek szabályai, mindent szabad, amit csak szeretnél és semmi sem muszáj. Keverhetünk mindent, mindennel. Egyszerre rusztikus, vnitage, öko és hipszter. Nincsenek egzakt

Tovább olvasom »
esküvői dekoráció

Rusztikus esküvői stílus

Napjaink egyik legnépszerűbb esküvői stílusként emlegetem a rusztikus esküvői stílust. A rusztikus kifejezés falusit, népest jelent. Dekorációs kellékek esetében szóba jöhet minden természetes anyag, máz nélküli

Tovább olvasom »

rólam mondtátok

kedves szavak
boldog pároktól