Köszönetajándék – legyen vagy ne legyen?

Mikor a násznépnek szánt kis ajándékokról azaz a köszönetajándékokról beszélünk, leginkább a fantáziátok és pénztárcátok tud gátat szabni. Hiszen nagyon sok kedves és ötletes köszönetajándék közül választhatunk.

Először el kell dönteni, hogy tudunk-e erre költeni, ha igen mennyit? Az összeg meghatározásához mindig azt kell eldönteni, hogy mennyit tudtok egy fő ajándékára költeni, hiszen egy nagyobb násznép esetén egy drágább ajándék igen csak költséges lehet a teljes násznépre tekintve. Ha nem tudtok akkora összeget erre szánni, hogy abból szép és igényes ajándékot vegyetek, akkor inkább ne legyen ajándék vagy legyen valamilyen öko ajándék. Mit jelent ez? Pl nevezzetek meg két-három szervezetet és szavaztassátok meg a násznéppel, hogy ki kapja azt az összeget, amit köszönetajándékra költöttetek volna.

Hogyan válasszuk ki mi legyen a köszönetajándék?

Ajándék választásakor vegyétek figyelembe, hogy másnak örülne egy nő mint egy férfi és persze egy gyerek is. Tapasztalatom, hogy a férfiak nagyon örülnek a kis italoknak, ez lehet pálinka kis csatos üvegben, de akár a készen vásárolható Jim Beam vagy Jägermeister is. Ezeket elláthatjuk névtáblával, így egyben megoldottuk az ültetést is.

Hölgyeknek mindig nagyon öröm mikor egy kis apró növénykét kapnak. Ezeket szintén névre szólóra lehet alakítani, de egy kis csomag virágmag is csodálatos ajándék lehet számukra. Egy kis kézi készítésű szappan vagy fürdőgolyó, pici üvegben fürdősó is ötletes és nagyon szép. Az ehető ajándékok körül, egy kis üveg méz, lekvár is nagyon ötletes köszönetajándék. Természetesen ezek is lehetnek névreszólóak..

Az gyerekeknek készíthetünk kis színezőt, színeszceruzával, de kaphatnak pici tasakos gumicukrot is. Ezeket is készíthetjük névvel ellátva, hogy az ültetőkártya is legyen egyben.
Természetesen előfordul olyan, hogy inkább nem tennétek különbséget férfi, nő és gyermekek között. Ilyenkor a névre szóló mézeskalács ültetőkártya nagyon jó választás, de biztos nincs szükség egy családban négy darab hűtőmágnesre. Ilyenkor inkább ehető vagy iható ajándék mellett döntsünk, például csoki, keksz, macaron, lekvár, méz, teafű vagy választhatunk kis levendula zsákot, virágmagot stb.

Azt javaslom, gondoljátok végig ti milyen kis apróságnak örülnétek, mi az amit biztos nem felejtenétek ott, hiszen ha a vendégeink ottfelejtik az asztalon, akkor az nem más mint kidobott pénz.

KöszönetajándékMegosztom a bejegyzést:

Facebook
Pinterest
Email
Nyomtatás

Kommentelj! ☺️

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

további hasznos tartalmak

esküvői dekoráció

Rusztikus esküvői stílus

Napjaink egyik legnépszerűbb esküvői stílusként emlegetem a rusztikus esküvői stílust. A rusztikus kifejezés falusit, népest jelent. Dekorációs kellékek esetében szóba jöhet minden természetes anyag, máz nélküli

Tovább olvasom »
Bohém esküvő rusztikus esküvői dekoráció

Bohém esküvői stílus

A bohém stílusnak nincsenek szabályai, mindent szabad, amit csak szeretnél és semmi sem muszáj. Keverhetünk mindent, mindennel. Egyszerre rusztikus, vnitage, öko és hipszter. Nincsenek egzakt

Tovább olvasom »

rólam mondtátok

kedves szavak
boldog pároktól